Akce a projekty

• Sportovní den na jaře 2022
  • Adventní dílny v listopadu nebo prosinci 2021
  • Podzimní jarmark – říjen 2021
  • Zažít Barrandov jinak – 11. 9. 2021 – Spolek rodičů už tradičně spolupořádá akci Zažít Barrandov jinak, na akci bude velký spolkový stánek s hrami.
  • Klub deskových her – každé pondělí od 16 do 18 hodin, začínáme 13. 9. 2021, více zde.
  • Schůzka Spolku rodičů 6. 9. 2021
  • Klub deskových her o prázdninách: letní deskohraní 16. 7. v čase 9-14 hodin.
  • Schůzka Spolku 17. 6. 2021 za domem v Lamačově ul.
  • Splněná přání do školních lavic: únor a březen 2021 – komunitní akce na podporu především rodičům samoživitelům: nabídka a poptávka po věcech, potřebných do školy, ale i po kroužcích a drobnostech pro radost. Nabídku i poptávku, stejně jako více informací o akci najdete na webu Městské části Praha 5: https://www.praha5.cz/splnena-prani-do-skolnich-lavic/
  • Múzy na dálku: 1. 2.–30. 4. 2021 – soutěžní umělecká přehlídka pro děti MŠ a ZŠ na Praze 5, tématem je Radost a život v online době. Namalujte obrázek, napište báseň, krátký příběh, zazpívejte nebo složte písničku a pošlete ji do 30. 4. 2021 na e-mail nadalku@praha5.cz. Více o soutěži na stránkách školy: http://www.zsbarr.cz/skolni-aktuality/muzy-na-dalku-aneb-tvorime-a-sdilime-se-v-praze-5/ a facebook.com/muzy.nadalku
  • Srdce od srdce: okolo 14. 2. 2021 – stýská se vám po škole, spolužácích nebo učitelích? Vyrobte jim vzkaz, dejte do srdce a hurá s ním na školní plot. Více o akci na stránkách školy: http://www.zsbarr.cz/aktuality-zakladni-skoly/sv-valentyn-na-zs-barrandov/
  • Hodnocení kvality jídel ze školní jídelny – prosíme, zapojte se do hodnocení obědů ze školní jídelny. Pomůžete tím zlepšit kvalitu jídla. Formulář pro hodnocení obědů i další informace najdete níže. (Formulář má jen 4 otázky, do minutky je vyplněno!)
  • Schůzka Spolku: v úterý 25. 8. v 18 hodin v Pivovaru Prokopák, více zde.

Pravidelné akce

Klub deskových her

pro děti od 3. třídy
Kdy: každé pondělí 16−18 hodin
Kde: v učebně keramiky naší ZŠ
…přijďte se podívat, i jen tak, bez přihlášení!

Více informací pod záložkou Klub deskových her.

Adventní a jarní dílny

pro všechny děti a rodiče
Kdy: odpoledne před Vánoci a Velikonoci (termín dáme vědět včas)
Kde: zpravidla ve školní jídelně
– jednotlivá stanoviště, kde si můžete vyrobit jarní či adventní dekorace

Turnaj ve volejbalu s rodiči ZŠ V Remízku

V roce 2020/2021 odložen kvůli nepříznivé epidemiologické situaci.

Pokud byste si chtěli zahrát volejbal s ostatními rodiči, pište na spolekchaplinak@seznam.cz.

Sportovní den

Po covidem zmařených pokusech plánujeme Sportovní den na jaro 2022.

Kurz první pomoci pro děti

Po dlouhém odkládání mohl konečně proběhl – ve všech třídách v průběhu června 2021. Další plánujeme znovu za dva roky (tedy na školní rok 2022/2023) pro všechny třídy naší školy.

Bazar knih

Dlouhodobé projekty

Kvalita stravování

Spolek rodičů se ve spolupráci se školou dlouhodobě zasazuje o zlepšování kvality jídla ve školní jídelně.

V rámci tohoto projektu jsme vytvořili hodnotící formulář obědů (v Google forms, otevře se v novém panelu).

Pokud odebíráte obědy ze školní jídelny (například po dobu distanční výuky, ev. po dobu nemoci dítěte), prosíme, zapojte se do hodnocení. Každá zpětná vazba pomůže zlepšit kvalitu obědů.

HODNOTÍCÍ FORMULÁŘ kvality obědů ZDE. Má jen 4 otázky, do minutky vyplněno!

How to – návody a tipy

Pokud máte tip, jak ostatním ulehčit (zj. IT) život ve škole, sem s nimi! (spolekchaplinak@seznam.cz)

Tipy zveřejňujeme v Aktualitách v Rubrice #Tipy.

a další

Co jsme už podpořili?

vše najdete podrobně ve Výročních zprávách.

Pokud byste se o chtěli podílet na chodu Spolku rodičů a ovlivňovat, jaké projekty pro naše děti vybíráme a o jaké granty žádáme, přidejte se k nám – napište na spolekchaplinak@seznam.cz. Budeme rádi za všechny nové nápady i inspiraci.

Školu podporujeme jak finančně – prostřednictvím peněz a věcí / výukových programů / výukových licencí pořízených z příspěvků rodičů či z grantů, které pravidelně podáváme, tak personálně – pomocí při pořádání akcí školy, pořádáním dílen na školních jarmarcích atp.

Pravidelně pořádáme vánoční a velikonoční dílny, účastníme se akcí školy, přímo zajišťujeme některé akce (program první pomoci se záchranáři) a spolupořádáme akci Zažít Barrandov jinak.

Do školy přinášíme nové podněty a diskutujeme o tom, co trápí rodiče i pedagogy a jak to zlepšit. Zapojujeme se také do hodnocení kvality obědů ve školní jídelně.

Obecně peníze ze Spolku rodičů slouží

• k podpoře nadstandardního vybavení školy – učební pomůcky, výukové licence, vybavení knihovny, pomůcky pro aktivní relaxaci a sport, výtvarný materiál aj.
  • dovolují škole a spolku uspořádat zajímavé aktivity pro všechny žáky, např. zážitkový seminář první pomoci se záchranáři, či podpořit projekty školy, se kterými se spolek ztotožní
  • jsou základem pro úspěšné žádosti o granty (při žádosti o některé granty je třeba mít cca 30 % částky z vlastních prostředků).